onze Aanpak

Hoe werken wij?

Onze methodiek hebben wij jarenlang zelf geperfectioneerd. Het is nu tijd dat wij ons succes kunnen delen.
Doelgroep bepalen

Hoe specifieker de doelgroep, hoe beter de respons.

Het is zaak de wensen en behoefte van potentiële klanten te kennen. In combinatie met andere factoren wordt de doelgroep bepaald die benadert zal worden.

Bekijk onze cases
Doelgroep hunten

Op zoek naar het juiste spoor

Onze Vikingen zijn gespecialiseerd in het zoeken en selecteren van de juiste contactpersonen binnen de bedrijven die in de doelgroep passen. Als iedereen zo makkelijk te vinden was, zou iedereen het natuurlijk kunnen.

Bekijk onze cases
Campagne opstellen

Veroveren

Het is belangrijk in te spelen op de pijnpunten van een potentiële klant wanneer je hen benadert. Zij zullen worden getriggerd en het probleem zal worden herkent. Op deze manier lezen zij verder en gaan met jouw oplossing aan de slag!  

Bekijk onze cases
Start campagne

Aanvallen!

De campagne gaat live! Wij zorgen dat de mails 1-op-1 namens jullie, aan de juiste contactpersoon binnen het bedrijf zal worden verstuurd.

Bekijk onze cases
Leads opvolgen

De deals closen

Dit is het moment waar wij naartoe hebben gewerkt. Wij zijn los en zien de eerste resultaten zijn al te zien. 24/7 leads, kunnen jullie het al aan?

Bekijk onze cases
Kanalen

Whatsapp

Geen tijd om bezoekers te woord te staan? Besteed klantcontact via Whatsapp uit aan ons ervaren team.

Altijd bereikbaar via Whatsapp

Naast livechat bemannen wij ook het Whatsapp kanaal van organisaties. Het gebruik van Whatsapp zorgt voor een flinke boost in klantcontact. Ons team staat paraat van 09.00 uur 's ochtends tot 23.00 uur 's avonds, 7 dagen in de week.

De focus ligt op conversie

Er zit altijd een doel verbonden aan klantcontact. Bij de ene organisatie is dat het verkrijgen van leads, bij de ander een optimale begeleiding in het koopproces. Waar het op neer komt is dat wij chats altijd voeren met de focus op het afgesproken doel: sales. Gemiddeld genomen zijn 20% - 30% van alle chats een lead.

Snel reactie via Whatsapp

Ervaring leert dat klanten die via Whatsapp contact opnemen, snel reactie verwachten. Hoe fijn is het als je zelf een vraag stelt en direct antwoord krijgt? Dit komt allemaal ten goede van het doel van klantcontact: sales. Daarom reageren wij op elke binnenkomende chat binnen 30 seconden.

De magie van chat zit in onze handen.

Geen tijd om bezoekers te woord te staan? Wij beantwoorden 7 dagen per week van 09.00 - 23.00 uur alle chats binnen 30 seconden.
Neem contact op